Grootouderdag officiële feestdag in Beieren

De regering van Bondsrepubliek Beieren heeft Grootouderdag uitgeroepen tot officiële feestdag in Beieren. De feestdag zal voortaan jaarlijks op de tweede zondag in oktober plaatsvinden.

Het initiatief om van Grootouderdag een officiële feestdag te maken kwam van de minister-president en CSU-leider Markus Söder. 13 oktober as vindt de eerste Grootouderdag in Beieren plaats. Met de feestdag wil de Beierse bevolking de grootouders eren, omdat deze een belangrijk steun zijn voor kinderen. Grootouderdag is een dag waarop de verbinding tussen generaties gelegd wordt.

Grootouderdag begon ooit op initiatief van Charles Lansdorp, die destijds werkzaam was voor Bloemenbureau Holland in Italië. In dat land is het sinds 31 juli 2005 een officiële feestdag. Afgelopen jaren vindt Grootouderdag in meerdere Europese landen plaats. In Nederland maakt de dag deel uit van de Week tegen de Eenzaamheid die begin oktober plaatsvond.

Charles Lansdorp van de stichting Felini Foundation noemt het een superbericht voor de Nederlandse bloemensector. Oktober kent geen belangrijke bloemen- en of plantenmomenten. De nieuwe feestdag in Beieren stimuleert mogelijk de bloemen en plantenverkoop.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties