Grootouderdag sluit Week tegen Eenzaamheid af

Dit jaar sluit Grootouderdag op 6 oktober de ‘Week tegen Eenzaamheid’ af. Dit is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, dat in de eerste week van oktober plaatsvindt. Verschillende Nederlandse steden en provincies nemen deel aan de Week tegen Eenzaamheid met activiteiten voor jong en oud.

In de regio Apeldoorn wordt Grootouderdag gevierd in verschillende zorgcentra. Dordrecht viert Grootouderdag in het kader van de Week tegen Eenzaamheid met verschillende bloemen workshops in de stad. In samenwerking met de bibliotheek in Deventer wordt er jaarlijks een opa- en omadag georganiseerd.

In het zonnetje

Grootouderdag is ontstaan in Italië in 1997 en in 2005 door het Italiaanse parlement bij wet geïnstalleerd. Grootouderdag benadrukt de belangrijke rol van grootouders in het gezin en in de maatschappij in het algemeen.

Grootouderdag is naar Nederland gebracht door de Felini Foundation. Deze stichting heeft als doel de communicatie tussen generaties te bevorderen. Op Grootouderdag worden opa’s en oma’s extra in het zonnetje gezet met onder meer bloemen en planten. In Nederland wordt Grootouderdag gevierd op de 1e zondag (of weekend) in oktober. Felinifoundation werkt samen met Fairtrade. Daar lees je hier een eerder verschenen bericht over.

Kalender Grootouderdag 2019

2 oktober     Italië, Spanje, Kroatië, Slovenië

6 oktober     Nederland, Verenigd Koninkrijk, Ierland

13 oktober   Duitsland, Oostenrijk

28 oktober   Rusland

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties