Handelaren bestellen nog heel voorzichtig in aanloop naar Valentijn

De aanloop naar Valentijn verloopt dit jaar anders dan andere jaren. Volgens de handel is het lastig plannen door alle omstandigheden die voortdurend veranderen. Vooral de groothandel bestelt met de rem erop.

Frank van der Meij van bloemengroothandel MDF Export geeft aan dat het dit jaar lastig te voorspellen is hoe Valentijn gaat verlopen. „Het is nu nog niet te zeggen en het is ook lastig om de prijzen door te geven aan klanten. Ik merk dat klanten voorzichtig zijn, maar ik sta er wel positief in. Wat is er nu mooier om in deze tijd een bos bloemen te geven?”, zegt Van der Meij.

Bij Hoek Group lopen de voorbereidingen voor Valentijn ook anders dit jaar. Inkoopleider Amerik van Rijn: „Normaal gesproken leggen we van tevoren aantallen vast, maar dit jaar niet. De situatie door de lockdowns is onzeker in de verschillende landen. We hebben het hele jaar door dagelijks contact met de kwekers, dus wij kunnen straks snel schakelen.” Ondanks dat Valentijn op zondag valt, heeft Van Rijn positieve verwachtingen voor Valentijn.

Meer lezen over de aanloop naar Valentijn? Lees het in ons digitale magazine of in het Vakblad voor de Bloemisterij.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties