Nieuwe generatie Kwekerij Stals staat al te trappelen

Als het aan Jesse Stals (8 jaar) ligt, neemt hij het bedrijf van zijn vader Maurice en moeder Wilma liever vandaag dan morgen over. Voor hem staat nu al vast dat hij het bedrijf gaat over nemen: groter en nog sterker gemechaniseerd.

Zoon Jesse is dol op trekkers en andere machines.

Het uitgebreide machinepark dat er al op de kwekerij in Ell staat met onder andere vijf trekkers en de zelfontwikkelde bufferwagens is volgens zoonlief nog maar het begin. Het is uitzonderlijk dat Jesse nu al zo’n uitgesproken mening heeft. De toekomst zal leren of hij voet bij stuk houdt.

Dochters Lieve (11 jaar) en Meike (5 jaar) zijn ook heel betrokken en enthousiast over het werk van hun ouders. „Ze helpen graag mee met de huisverkoop. Het kantoor waar mijn vrouw Wilma de administratie verzorgt, is ook deels ingericht als school en speelkamer. Samen doen we het”, vertelt Maurice.

Dochter Lieve biedt helpende hand bij huisverkoop.

Zelf nam hij het bedrijf in 2007 over van zijn ouders. Jan Stals is in 1960 zijn eerste tuinbouwbedrijf begonnen met aardbeien in de vollegrond. In Ell bouwde hij in 1965 zijn eerste kas, waarin hij startte met de teelt van diverse groenten. In 1971 schakelde hij over perkgoed (violen, begonia, afrikaantjes) onder glas. 

Inmiddels telt het bedrijf 4,6 ha glasoppervlak waarvan 2,4 ha huurtuin en 14,3 ha buitenvelden. Het bloemisterij-assortiment is sterk uitgebreid over de jaren met naast een breed assortiment perkgoed dianthus, hortensia, helleborus, lavendel en kerststerren.

Drie generaties Stals: Maurice, Jesse en Jan (vlnr).

Lees de bedrijfsreportage in de Bloemisterij of online via deze link. Daar is ook een fotoserie te zien.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties