Onderscheiden op planteigenschappen

In april won Kwekerij Lendert De Vos een prijs voor zijn Hydrangea macropylla Magical Jewel. Een plant uit eigen veredeling. Inmiddels bestaat 40% van het sortiment uit eigen soorten, maar De Vos ziet zichzelf nog steeds in eerste instantie als vermeerderaar en dan pas als veredelaar.

Lendert en Wendy Vos

Samen met zijn zus Wendy runt Lendert kwekerij Lendert de Vos in Reeuwijk. Het vermeerderingsbedrijf legt zich toe op Hydrangea macrophylla, H. paniculata, Buddleja en Hypericum. „En niet meer dan dat”, sluit De Vos het rijtje stellig af.

In het verleden hebben ze op de kwekerij wel meerdere gewassen vermeerderd, maar van lieverlee is dat teruggebracht naar het huidige sortiment. Uitsluitend soorten die onder licentie staan. „Bij vrije soorten switchen afnemers makkelijker tussen ­leveranciers. Je komt daardoor in een prijscompetitie, terwijl ik me wil onderscheiden op plantkwaliteit en eigenschappen”, licht De Vos zijn keuze toe.

Lees het volledige PLUSartikel in het Vakblad voor de Bloemisterij editie 19. Heb je een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties