‘Het weer werkte mee en de verkopen waren goed met Moederdag’

  Evenals in Nederland was ook in Ontario april koeler dan gemiddeld. Bijna de hele maand schommelde het kwik tussen 5°C overdag en -5°C ’s nachts. Op 14 april was er een grote ijsstorm die het landschap bedekte met een laag ijs.

  In de laatste week veranderde het weer en draaide de wind naar het noorden. De laagste RV gemeten was 14%. Het gevolg in de kas was dat de RV daalde onder de 30%. De mist-installatie was geen overbodige luxe. Op 4 mei volgde een voorjaarsstorm met windstoten tot 120 km per uur. Gelukkig is onze kas bedekt met folie en was er geen bijzondere schade.

  Door de kou bleven de mensen binnen en werd tuinieren uitgesteld. Er was geen bijzondere verkoop van voorjaarsbloeiers en geen grote vraag naar bloemen en planten. Met Moederdag veranderde de markt. Er was veel aanbod van moederdagproducten. Het weer werkte mee en de verkopen waren goed. Navraag leerde dat er uitbreiding was in het aanbod van bloeiende planten voor Moederdag.

  De perioden tussen dagen als Valentijnsdag, Pasen en Moederdag zijn minder belangrijk geworden. We merken dat. 

De bestellingen zijn nu goed en de kleur in de kas wordt minder. We proberen elke dag voorbereid te zijn op de bestellingen van de volgende dag. Dat betekent dat we de voorraad op peil houden in de bromelia’s en voldoende rapen in de hibiscus. Als de dag goed is voorbereid, is inpakken makkelijk.

  Soms laten we ons verrassen. Dan moeten we alle zeilen bijzetten om de planten op tijd in de truck te krijgen. Het is daarna toch ruim een uur rijden naar de eerste klant. Op een normale dag is de truck vier uur onderweg. Maar vorige week waren er door de drukte wachttijden om bij de klanten te leveren. Die dag was de truck meer dan acht uur onderweg. Nu rijden we op drukke dagen met de truck voor de grote bestellingen en met de bestelbus voor de kleinere bestellingen. Dan zijn beide wagens weer op tijd terug.

  Het weer verandert nu snel. Vandaag ging het kwik 
voor het eerst boven de 30°C. Gemiddeld regent het in mei tien dagen. Het gras is groen. De tulpen bloeien. De vogels bouwen hun nesten en twee van onze katten hebben samen zeven jongen. Het is lente en dat duurt maar even. Ik geniet ervan.

  Angelle van Kleef,

  Potplantenkweker Ontario, Canada

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties