Hogere percentages klokvoorverkoop bij Royal FloraHolland?

Aanvoerders van Royal FloraHolland (RFH) mogen momenteel maximaal 50% van hun aanvoer via klokvoorverkoop aanbieden. Vooralsnog blijft dat zo. De veiling bekijkt toekomstig wel per productgroep of ze een hoger percentage KVV toestaat.

De kans bestaat dat in een oplopende markt er te weinig producten voor de klok komen. „Dat is de reden waarom we de percentages op dit moment niet willen verhogen. We willen het brede en diepe sortiment dat we in klokvoorverkoop aanbieden ook aan klokklanten aanbieden”, aldus CCO Ruud Knorr.

Foto Royal FloraHolland.

De maximaal 50% wordt ook ingegeven door het feit dat telers die gebruik van KVV maken gemiddeld 40% van hun aanvoer in klokvoorverkoop zetten. Knorr: „Natuurlijk zitten er telers tussen die wel op 50% zitten. De vraag is daarom hoe we klokvoorverkoop in de toekomst positioneren. We willen toe naar segmentatie, per productgroep kijken of we een hoger percentage kunnen toestaan.” (..)

Lees het verhaal over de visie van RFH op klokvoorverkoop alvast via mijnbloemisterij.nl in het digitale magazine van de Bloemisterij.

Geen abonnement? Klik hier of bel 071 5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties