Hoogeveen Plants breidt uit op hoofdlocatie

  Hoogeveen Plants breidt naast haar hoofdlocatie uit met ruim 9 ha. In maart wordt hier de eerste Clematis opgepot. „We gaan naar minder vestigingen en dat zorgt ervoor dat we efficiënter gaan werken”, zeggen Siem Hoogeveen en Bob Hoogerdijk.

  Momenteel heeft het bedrijf veertien locaties, waaronder een aantal huurlocaties. „Sommige daarvan zijn aan vervanging toe, en twee daarvan gaan er helemaal uit”, zegt Hoogeveen. „Dat betekent dat we hier meer gaan centraliseren om zo een slag te bewerkstelligen in effectiviteit.” „We hebben soorten die over een aantal locaties verspreid zijn, die we liever bij elkaar hebben staan”, aldus Hoogerdijk. „Die willen we allemaal naar de locatie halen die hiernaast in aanbouw is.”

  Het perceel waar de nieuwe kas op gebouwd wordt, gezien vanaf de hoofdlocatie. Foto: Sam Koster

  Klimaatneutraal streven

  In dat ontwerp is ook rekening gehouden met duurzaamheid en innovatie. Het is het streven van Hoogeveen Plants om in 2030 klimaatneutraal te kunnen produceren. Het warme deel van de kas moet worden verwarmd met waterpompen en zonder gas. De ketel blijft echter wel hangen, voor het geval dat het extreem koud wordt en er bijgestookt moet worden.

  Benieuwd naar de verdere duurzame plannen van Hoogeveen Plants, of hoe Hoogeveen en Hoogerdijk het personeel bij de nieuwbouw betrekken? Lees het artikel in ons digitale magazine via mijnboomkwekerij.nl of in De Boomkwekerij 21.

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties