HortEx Vietnam: Eerste Internationale Tuinbouwvakbeurs in Vietnam

Nova Exhibitions BV uit Nederland en Veas Co. Ltd uit Vietnam kondigen de nieuwe beurs HortEx Vietnam aan; de eerste Internationale Tuinbouwvakbeurs in Vietnam. HortEx Vietnam zal plaatsvinden van 14-16 maart 2018 in het Saigon Exhibition & Convention Center (SECC) in Ho Chi Minh City.

De tuinbouwsector is een van de meest veelbelovende sectoren van de Vietnamese economie. Deze nieuwe Internationale Tuinbouwvakbeurs richt zich op de gehele tuinbouwsector, dus zowel sier- en groenteteelt en alle daarbij behorende techniek, toelevering, post harvest handling en verwerking.

De beurs wordt direct ondersteund door het Vietnamese Ministerie van Landbouw en VinaFruit, de Vietnamese Associatie voor de groente- en fruitsector.

Kuno Jacobs, directeur van Nova Exhibitions zegt: „Het is ons doel om gerichte vakbeurzen te organiseren in niche markten die onze deelnemers in staat stellen nieuwe zakelijke contacten te leggen, zakelijke belangen te versterken en om nieuwe (markt)informatie op te doen. Deze nieuwe vakbeurs in Vietnam past precies binnen dat profiel en wij zijn er dan ook zeker van dat deze nieuwe beurs een zeer grote toegevoegde waarde zal hebben voor deelnemers en bezoekers.”

Vietnam

Vietnam is een opkomende markt met een ongeveer 92 miljoen inwoners. Vietnam heeft een zeer sterke economische groei weten te behalen in de afgelopen decennia; sinds 1991 heeft het land een gemiddelde jaarlijkse economische groei van 7,5% per jaar weten te behalen.

Het land is daarnaast een van de snelst groeiende economieën van Azië. De bevolking is jong en treedt in toenemende mate toe tot de middenklasse. De vraag naar consumentengoederen en kwalitatief betere producten neemt toe door een steeds grotere koopkracht en een gestage bevolkingsgroei.

Nederland is de grootste Europese investeerder in Vietnam.

De EU en Vietnam hebben in 2015 een vrijhandelsakkoord afgesloten dat eind dit jaar of begin 2018 in werking zal treden.

De tuinbouwsector is een van de meest veelbelovende sectoren van de Vietnamese economie en volgens experts heeft het land de potentie om een van de grootste bloemenexporteurs ter wereld te worden.

De export van groente en fruit heeft de afgelopen jaren een zeer sterke groei doorgemaakt met aan gemiddelde jaarlijkse groei van 26,5%, van $439 miljoen in 2009 tot $2.2 miljard in 2016. Een verdere groei wordt verwacht vanwege sterke export en door een toenemende lokale vraag.

www.hortex-vietnam.com