Hydrangea Polestar beste noviteit van Garden Trials and Trade

  Hydrangea paniculata ’Breg14’ ( Polestar) is uitgeroepen tot de beste noviteit van de Garden Trials and Trade 2018. De plant is ingezonden door Breedersplant uit Gouda.

  De winnende Hydrangea is een zeer vroeg bloeiende Dhurama-kruising. Polestar is een buitengewoon bloeiende paniculata die weinig doorschieters lijkt te maken. De lichtgroene bloemkleur is zeer vernieuwend, aldus de jury. De bloemen kleuren later in het seizoen door naar roze. De jury vond de ingezonden planten prima gekweekt, van een goede kwaliteit en goed gepresenteerd. „Dat blijft bij de inzendingen toch een aandachtspunt”, aldus Ronald Houtman, secretaris van de keuringscommissie van de Koninklijke Vereniging van Boskoopse Culturen.

  Over het algemeen is de secretaris echter lovend over de kwaliteit van de inzendingen. Ook over het sortiment is Houtman goed te spreken. „We hebben een breed boomkwekerijsortiment in de keuring waar houtige gewassen de boventoon voeren.”

  In totaal waren er 31 planten ingeschreven voor de sortimentskeuring, waarvan er uiteindelijk 28 zijn gekeurd. De jury kende 1 gouden, 5 zilveren en 6 bronzen medailles toe.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties