Initiatief FloraFutura wil kwekers en kopers verenigen

Een groep deelnemers uit de sierteeltketen heeft de vakvereniging FloraFutura opgericht. Hiermee willen zij zowel kwekers als kopers in één netwerkclub met elkaar verenigen. De speerpunten van FloraFutura zijn gerichte belangenbehartiging, uitwisseling van kennis en het optimaliseren van de keten.

De initiatiefnemers hopen uiteraard zo veel mogelijk leden achter zich te krijgen. Daarvoor organiseren zij eind maart een kick-off voor, zoals zij het noemen, het ’nieuwe netwerk in de bloemen- en plantenbranche.’ FloraFutura meldt in een verklaring zich jaarlijks op enkele concrete focuspunten te richten. Dat zijn dit jaar digitalisering, het versterken van de functie van de veilingklokken en het optimaliseren van de keten.

‘We doen dit via platforms. Virtueel, via onze eigen website florafutura.nl. En tijdens speciale themabijeenkomsten, zoals de eerste eind maart’, stellen de bestuursleden Rémi van Adrichem (voorzitter), Hendrik Breetvelt (secretaris), Martin Hogenboom (penningmeester) en Frank Timmermans (webmaster) in de verklaring. Zij leerden elkaar, met zeven andere founders, intensiever kennen tijdens de succesvolle actie ‘Behoud De Plantenklok’ in 2017 en andere discussies in de sierteelt.

De vakvereniging in oprichting is onafhankelijk en onpartijdig. De leden van de Vakvereniging FloraFutura hebben allemaal één stem, ongeacht de omvang van hun sierteeltbedrijf, benadrukken de initiatiefnemers. ‘Onze Vakvereniging ziet voor professionele kwekers en kopers veel gemeenschappelijke belangen. Die gaan we behartigen, gericht op de toekomst zoals de naam al in zich draagt. Nieuwe tijden vereisen ook nieuwe samenwerkingsverbanden. De tijd is er rijp voor’, laat het bestuur weten.

Naast kwekers en kopers als leden kunnen ook sympathisanten, zoals veredelaars, logistieke dienstverleners en toeleveranciers aan professionele producenten van en groothandelaren in bloemisterijproducten zich als donateur opgeven van FloraFutura.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties