‘Insights niet bedoeld om financiën collega’s in te zien’

Een aantal kwekers is niet enthousiast over het nieuwe Insights. Zij missen het oude FloraneXt en dan vooral de dagelijkse aanvoerinformatie van de klok. „Op deze manier zeggen de prijzen niets.”

Op de sociale media verschenen afgelopen week enkele kritische geluiden over Insights, het nieuwe prijsinformatiesysteem van Royal FloraHolland. Zo hebben kwekers geen volledig inzicht meer in de aantallen die voor de klok worden aangevoerd. Bij de producten waar drie telers of minder van zijn wordt dit meer niet getoond.

„Je ziet dan alleen nog maar de klokprijzen en niet de aanvoer bij de daginformatie. Ook de klokvoorverkoopprijzen zijn weg. Het zegt op deze manier helemaal niets. Je krijgt minder marktinformatie voor meer geld”, vindt Roland Duivesteijn.

Het oude FloraneXt is per 2 november niet meer in gebruik. In FloraneXt konden telers op de veildag zelf zien welke aantallen telers veilden van een product.

„Je kon ook de aantallen terugvinden van de producten waar drie of minder aanvoerders van zijn, maar dit strookte niet met ons informatiebeleid. Om technische redenen was dit niet aan te passen. Dit is wel gedaan in Insights. Insights wil iedereen voorzien van de juiste prijs- en marktinformatie. Het systeem is er niet voor bedoeld om de financiële situatie van collega’s inzichtelijk te maken”, legt Remco Wilting van Royal FloraHolland uit.

Meer lezen hoe Royal FloraHolland omgaat met de feedback van kwekers en wat de voordelen van Insights zijn? Lees hier het interview met Remco Wilting in ons digitale magazine.

 

guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Niels Kleyn
Niels Kleyn
2 jaren geleden

producten met 3 of minder aanvoerders.
Als dit op soortnivo is, zijn er veeel producten niet meer te vinden.
Dan neemt ook de bekendheid van een product af, want het komt niet meer in de lijsten voor.
Sowieso vind ik het een raar iets als een cooperatie voor mede-cooperatieleden allerlei info voor medeleden aan het achterhouden is.

Maar volgens mij is dat juist een van de speerpunten van het nieuwe beleid.
Meer mistigheid en minder ledenbetrokkenheid

Roland Duyvesteijn
Roland Duyvesteijn
2 jaren geleden

Kwekers hebben een coöperatie opgericht om hun producten te vermarkten. Nu gaan bobo’s van RFH bepalen wat wij als kwekers nog te zien krijgen. Wij krijgen een stuur in handen, maar kunnen alleen maar rechtdoor rijden. Hoelang duurt het voordat deze onzin weer terug gedraaid wordt??