Interpolis: Fors aantal diefstallen van fust op kwekerijen

Interpolis signaleert dat er de afgelopen jaren veel fust wordt gestolen op kwekerijen. Iedere maand krijgt de verzekeraar een of meerdere meldingen binnen. Het gaat met name om klapkratten en bloemenemmers.

„We krijgen bijna iedere maand en soms wel twee keer per maand een melding van diefstal van fust binnen”, zegt PR Medewerker Annemarie van Dam van Interpolis. Ze noemt dat een fors aantal. Bij de diefstal gaat het met name om klapkratten die in de AGF worden gebruikt en om bloemenfust.

Van Dam wil met betrekking tot de diefstallen van fust niets zeggen over de hoogte van de claims die bij Interpolis binnenkomen. Dit is onder meer vanwege privacy redenen van klanten.

Interpolis is al een aantal jaren bezig om kwekers te helpen om de kans op diefstal van fust van kwekerijen te verkleinen. Dit doet ze onder meer door tips.

7 tips van Interpolis om de kans op diefstal te verkleinen

Tip 1: Houd uw voorraad zoveel mogelijk beperkt: stuur de kratten na gebruik zo snel mogelijk terug naar de leverancier.

Tip 2: Plaats klapkratten en ander fust in een goed afgesloten – beveiligde – ruimte.

Tip 3: Beveilig de ruimte met een zone-sensor die een inbraakmelding doorgeeft naar een alarmcentrale of naar uw eigen gsm.

Tip 4: Zorg ervoor dat roldeuren niet van buitenaf geopend kunnen worden. Bij steeds meer schades worden roldeuren vanaf de buitenkant gelift, zodat ze door de weerstand heen rollen. U kunt een schuifpen aan de binnenkant van de roldeur monteren, waarvan de pen in de geleiding geschoven kan worden. Zo voorkomt u dat de roldeur van buitenaf eenvoudig te openen is.

Tip 5: Beveilig uw roldeuren, uw terrein en uw eigendommen. Met kleine magnetische alarmsensoren kunt u toegangsdeuren, apparatuur, werktuigen, afzettingen en dieseltanks beveiligen. Het systeem is flexibel te plaatsen en u kunt het ook huren.

Tip 6: Plaats een afsluitbaar hekwerk of toegangshek bij de ingang van het bedrijf.

Tip 7: Bent u een grote afnemer van kratten? Overweeg dan om uw kratten te chippen met een GPS. Vanwege de kosten is deze oplossing niet voor iedereen rendabel.

Tot slot: zijn er goederen gestolen? Doe altijd aangifte!

Recent werd er in anderhalf jaar tijd veel fust gestolen bij Plantion. Daar lees je hier meer over in het digitale magazine van het Vakblad voor de Bloemisterij.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties