Investeerder aan het roer bij cyclamenveredelaar Morel

  Het Franse investeringsfonds Evolem heeft een meerderheidsaandeel gekocht in het bedrijf Morel Diffusion. De cyclamenveredelaar uit Frankrijk is het eerste tuinbouwbedrijf in de portefeuille van Evolem.

  Het honderdjarige familiebedrijf Morel Diffusion werd tot op heden bestuurt door de derde generatie. Olivier MOREL, de CEO van de onderneming die in het bedrijf blijft voor 30%, is blij met de komst van investeerder Evolem. „Dankzij haar knowhow op het gebied van ontwikkeling en externe groei zijn wij in staat onze diversificatie te versnellen en nieuwe perspectieven te openen. Morel krijgt in de persoon van Eric Beaude een nieuwe directeur-generaal. Hij is landbouwingenieur, met meer dan 20 jaar managementervaring in de agro-industrie.

  Het bedrijf Morel Diffusion zal zijn naam, zijn productievestigingen en zijn teams behouden, en zorgt voor de continuïteit van zijn dienstverlening en het respecteren van alle verplichtingen aan al zijn klanten. Morel zit de komst van de investeerder, de handtekeningen zijn 22 september j.l. gezet, als een structurele evolutie die de slogan van hun jubileumjaar bevestigd: ’100 Jaar, het is nog maar een begin!’

  Olivier MOREL, de voormalige CEO van de onderneming, behoudt 30% van de aandelen in het familiebedrijf. Eric Beaude is de nieuwe directeur-generaal.

  .

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties