Jaap Vreeken keert terug naar de basis

Vreeken Bouvardia had in 2012 twee hectare in productie. Dat breidde met twee nabijgelegen huurkassen uit tot 5 ha. Sinds begin 2020 groeit de snijbloem alleen nog op de oorspronkelijke twee hectare. In een nieuw teeltsysteem: 12 cm-potten op goten.

 

Na 2015 begon het gedonder, vat teler Jaap Vreeken de afgelopen vijf jaar samen. Details wil hij niet kwijt. Hij laat het bij „Die periode heeft door allerlei omstandigheden uiteindelijk niet gebracht wat we hoopten.” Vreeken kijkt liever vooruit. Hij veranderde zijn teeltsysteem voor de meerjarige bouvardia op unieke wijze. De goten bleven, maar daarop geen steenwolmatten of balen met kokos. Het zijn 12 cm-potten in de gaten van wit plastic dat de goot afdekt. „Groot voordeel is dat je planten die uitvallen, op dit systeem heel makkelijk kan vervangen. Elke teeltronde, we doen er 4,5 per jaar, lopen we alles na. De teelt is nu veel flexibeler.

Boer Zoekt Vrouw

Vreeken, die in 2018 meedeed aan het tv-programma Boer Zoekt Vrouw (BZV), past de bedrijfsvoering aan. Hij wil meer tijd voor privé-zaken. Hij heeft sinds kort namelijk een vriendin, Helle. Door BZV is bouvardia bekender geworden, merkt Vreeken aan zijn afzet.

De bedrijfsscan van Vreeken Bouvardia staat deze week in het Vakblad voor de Bloemisterij. De digitale versie van dat artikel is te bereiken via deze link (inlog vereist)

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties