Jeffrey Kap: ’Na uitbreiding zijn weer acties te draaien’

De uitbreiding van scindapsuskwekerij W. Kap in Honselersdijk is gestart. Naast de bestaande kas van 2,3 ha wordt het komend najaar 1,3 ha bijgebouwd. „De uitbreiding maakt het mogelijk om naast daghandel ook weer acties te gaan draaien”, redeneert Kap

Met sterke verbreding van het assortiment en uitbreiding in met name 12 cm potten is een grotere flexibiliteit door de uitbreiding meer dan welkom. „Er waren voorheen soms weken bij dat we niet alle vraag konden invullen. Dat stoorde onze klanten, maar ons veel meer. Ook met meer ruimte blijven we gewoon marktgericht; we gaan nu niet opeens rampestampen. Als klanten aan scindapsus denken, willen we dat ze bij ons komen shoppen. Die ambitie kan alleen met een goed kwalitatief product.”

Geen eenvoudige teelt

In Nederland zijn er circa zeven telers die het scindapsus telen, waarvan vier jaarrond zover Kap weet. Het is geen makkelijke teelt, is het enige wat Kap prijs geeft over de teelt. „De tijd van open communicatie via studieclubs is allang verleden tijd. Met de ene concullega’s heb je meer contact dan met de ander. Het is nu meer ieder voor zich, ook al is scindapsus geen eenvoudige teelt die je zomaar oppakt.”

Oké, een klein feitje. Qua gewasbescherming vormt trips het grootste probleem. Kap probeert de hardnekkige plaag met natuurlijke vijanden onder de duim te houden. Dat is hem tot dusver een keer een geheel jaar gelukt.

Lees een uitgebreidere bedrijfsreportage bij Jeffrey Kap, aanstaande vrijdag (14 juli) in de Bloemisterij

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties