Jeugdjournaal laat vloggende scholier in kas zien

  Milan Lansbergen is 13 jaar en mag daarom in de vakanties en op zaterdag in de kas van zijn vader en oom werken. Hij deed mee aan het derde seizoen van Vlog uit de Kas en kwam al vloggend zelfs in een item van het Jeugdjournaal.

   

  Het Jeugdjournaal maakt een serie over wat hun jonge kijkers doen deze coronazomer. In overleg met zijn vader Marco is Milan Lansbergen door Glastuinbouw Nederland voorgedragen bij de redactie van het tv-programma. De dertienjarige Milan doet namelijk mee aan het derde seizoen Vlog uit de Kas. „Gezien zijn leeftijd past hij prima in de doelgroep van het Jeugdjournaal”, zegt Amy van der Lei van Glastuinbouw Nederland, die Vlog uit de Kas coördineert. “Erg leuk en goed voor de sector dat het onderwerp wordt opgepakt. Een zeer grote groep jongeren maakt op deze manier kennis met de glastuinbouw.”

  Milan verteld over zijn werkzaamheden op kwekerij Lansbergen Orchids in De Lier, het bedrijf van zijn vader en oom. Je ziet hem onkruid wieden, verspenen en orders klaarmaken. Hij showt ook de orchideeën die in flessen uit Thailand komen en pas na vier jaar bloeien en verkoopbaar zijn. Het item is hier terug te vinden

  Vlog uit de Kas
  Jongeren met een bijbaan in de glastuinbouw vloggen in Vlog uit de Kas over hun werkdag. Met de vlogs wil Glastuinbouw Nederland meer jongeren verleiden om te gaan werken in de glastuinbouw. Deze zomer is seizoen 3 van Vlog uit de Kas, dat financieel wordt mogelijk gemaakt door Colland, het samenwerkingsverband tussen fondsen en regelingen in de agrarische en groene sectoren.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties