Jongeren beginnen kwekerij Forever Plants by Divine

  Drie jongeren vormen het management van Forever Plants by Divine in ’s-Gravenzande, een joint venture die grote potplanten gaat telen. Daarmee willen anjerkwekerij Nieuwland en potplantenkwekerij Forever Plants een nieuwe generatie klaarstomen. Voor de jongeren is het een nieuwe uitdaging.

  Even voorstellen. Sara Doelman (20) is halverwege de studie Teelt en Veredeling in Delft. Haar broer Jonas Doelman (24) heeft jarenlang meegeholpen op de anjerkwekerij Nieuwland van zijn vader, waar hij de rechterhand van de bedrijfsleider was. Jolien van Uffelen (21) is dochter van een teeltadviseur en heeft de opleiding Tuinbouwmanagement afgerond.

  Dit drietal gaat het management doen van het in ’s-Gravenzande. Om alvast kennis en ervaring op te doen hebben Sara en Jonas in 2020 een half jaar gewerkt bij Forever Plants.

  De jongelui nemen het operationeel management van nieuwe potplantenbedrijf ’Forever Plants by Divine’ voor hun rekening. Ze zijn niet verantwoordelijk voor de financiële aspecten; dat zijn Thom Persoon en Chris Doelman als bestuurders van de joint venture. Het was echter niet eenvoudig om deze constructie gefinancierd te krijgen.

  De opstart van de kwekerij van 3 ha komt uitgebreid aan de orde in de bedrijfsscan in editie 36 van het Vakblad voor de Bloemisterij. Online is het te vinden via mijnbloemisterij.nl

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties