Juliska van der Breggen: ’Klanten waarderen onze werkwijze’

Kwekerij de Landscheiding produceert zo’n dertig verschillende soorten santini. „Dit is misschien niet zo efficiënt, maar onze klanten vragen niet om grote volumes,” zo vertelt Juliska van der Breggen deze week in de rubriek Vakgenoten.

Kwekerij de Landscheiding richt zich op het hogere segment. Van der Breggen geeft aan dat zij voor kwaliteit gaan en dat houdt in dat zij bijvoorbeeld op een andere manier oogsten dan veel andere collega’s doen. „Veel santinitelers snijden alles in een keer eraf, maar wij gaan meerdere keren door het gewas heen.  Ook dit is niet het meest efficiënt, maar wij gaan voor een zo lang mogelijk vaasleven bij de consument. Klanten waarderen deze werkwijze.”

Van der Breggen ging naar haar studie pedagogiek bij haar vader Wilco aan de slag. Sinds 2015 zit zij officieel in het familiebedrijf. „Ik heb de directe verkoop opgepakt, maar uiteindelijk ben ik nooit meer weggegaan.”

Meer lezen over vakgenoot Juliska en kwekerij De Landscheiding? Lees het hier of in het Vakblad voor de Bloemiterij nummer 8.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties