Kabinet wil heffing stroomtaks tijdelijk uitstellen

Het kabinet wil in het kader van de steunmaatregelen vanwege de coronacrisis de heffing van de energiebelasting en/of de heffing van Opslag Duurzame Energie (ODE) voor bedrijven in de tweede, derde en vierde belastingschijf tijdelijk uitstellen. Het kabinet onderzoekt hoe dit kan worden vormgegeven.

Daarbij is het met name van belang dat het uitstel van betaling voor de belastingplichtige energieleveranciers daadwerkelijk ook leidt tot meer liquiditeit voor de afnemers van elektriciteit en aardgas, zoals in de sierteelt. Het kabinet gaat hierover in gesprek met de energieleveranciers.

Brief aan de Tweede Kamer

Het voorstel staat in een brief aan de Tweede Kamer. Tevens kondigt het kabinet in dezelfde brief aan dat de Belastingdienst bijzonder uitstel van betaling verleent aan alle ondernemers die door de coronacrisis in liquiditeitsproblemen zijn gekomen of komen. Ondernemers kunnen met een brief uitstel van betaling aanvragen bij de Belastingdienst. De behandeling van verzoeken om uitstel van betaling moet handmatig plaatsvinden, zodat behandeltijden kunnen oplopen indien veel verzoeken binnenkomen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties