Kan hoge gasprijs zorgen voor marktverstoring?

  Boomkwekers ondervinden vooralsnog weinig last van de huidige hoge gasprijzen. Hoe zit het met kwekers met warmteminnende teelten die wellicht willen overschakelen naar energiearme teelten?

  Een vraag die hier en daar klinkt: zorgt de de hoge gasprijs er wellicht voor dat bedrijven met warmteminnende gewassen overschakelen naar meer energiearme teelten, zoals boomkwekerijproducten? Bij Florensis, leverancier van uitgangsmateriaal, zegt Jan Eppinga, local productmanager meerjarigen, violen, primula: „Het is voor mij niet meer dan een signaal dat kwekers willen overschakelen. Concrete voorbeelden zijn er niet. De hoge gasprijzen zetten veel kwekers wel aan het nadenken en dat zijn dan met name kwekers van eenjarigen.”

  Hoge gasprijzen zetten kwekers van warmteminnende gewassen aan het nadenken. (Foto: Ron Barendse)

  Wat zeggen Leendert van Muijlwijk bij P. van Geest en Arne Bac, sectormanager van Rabobank over de bedrijven die mogelijk willen overschakelen?

  Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 22. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijn boomkwekerij.nl

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties