Kandidaten Tuinbouw Ondernemersprijs krijgen internationaal steun

2387
V.l.n.r.: André Driessen (ministerie Buza), Nico Koomen, Annette Wijering en Ernst Noorman (RVO) .

De winnaar en genomineerden van de Tuinbouw Ondernemersprijs krijgen voortaan een streepje voor bij hun activiteiten op het gebied van internationaal ondernemen. Dat heeft de organisatie van de prijs afgesproken met het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De partijen ondertekenden vrijdag daartoe een samenwerkingsovereenkomst. Dit jaar zijn Royal Lemkes uit Bleiswijk, De Lepelaar uit Sint Maarten en OK Plant uit Naaldwijk genomineerd. De extra ondersteuning van RVO kan de vorm hebben van een scan van potentiële zakenpartners, uitgevoerd door de Nederlandse ambassade in een land naar keuze. Het kan ook een tegemoetkoming zijn in de kosten van een handelsmissie of meer persoonlijke begeleiding door de business development coach van een bepaald land.

De dienst maakt daarbij gebruik van eigen landenadviseurs (de business development coaches) in Den Haag of van het uitgebreide netwerk van Nederlandse landbouwadviseurs bij ambassades in het buitenland (landbouwraden). RVO ondersteunt tot dusver 600 Nederlandse bedrijven uit de tuinbouw in hun internationale activiteiten.

De organisatie van de Tuinbouw Ondernemersprijs is blij met dit aanbod. ,,Onze winnaars staan een jaar lang midden in de belangstelling en vervullen een ambassadeursrol voor het vak. Ik ben buitengewoon content met deze samenwerkingsovereenkomst, die voor deze bedrijven een meerwaarde betekent”, laat Nico Koomen, voorzitter van de Tuinbouw Ondernemersprijs, in een verklaring weten.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties