Kazachstan zet in op een eigen tuinbouwsector

De overheid van Kazachstan wil haar ondernemersklimaat verbeteren en zet in op het ontwikkelen van de tuinbouwsector. Door de import van agrarische producten te vervangen voor lokaal geteelde producten. Hiervoor is behoefte aan kennis, techniek en samenwerking met Nederlandse bedrijven binnen de glastuinbouwsector.  

Dit bleek tijdens een bezoek Askar Mamin, premier van Kazachstan, op 30 oktober aan het World Horti Center. Mamin was in Nederland op uitnodiging van premier Rutte.

Askar Mamin, links premier van Kazachstan, kreeg een rondleiding in World Horti Center (WHC), door Joep Hendricks, directeur WHC (naast Mamin) en Bouke Arends, burgemeester van Westland. Helemaal rechts minister van handel Bakhyt Sultanov.

Centraal tijdens het bezoek stond de uitwisseling van kennis met bedrijven en tussen studenten en bedrijven. De veertien koppige delegatie, waaronder naast de premier, de minister van landbouw Omarov Saparkhan en de minister van handel Bakhyt Sultanov, maakte in het innovatiecentrum kennis met vooraanstaande bedrijven uit de sector.

Agropark

In de middag werd er onder toeziend oog van premier Rutte en premier Mamin een overeenkomst getekend voor de bouw van een agropark in Kazachstan, waarbij zeven Nederlandse glastuinbouwbedrijven betrokken zijn. Zij hebben als lid van Dutch Greenhouse Delta een consortium gevormd om dit agropark te realiseren. 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties