Keukenhof moet opening uitstellen

  Keukenhof krijgt geen toestemming om zaterdag 20 maart fysiek te openen voor publiek. Het lentepark in Lisse kreeg dat woensdag 10 maart te horen, na uitvoerig overleg met verschillende overheidsinstanties.

  De afgelopen weken heeft Keukenhof alle voorbereidingen getroffen om te kunnen openen. De organisatie had daarover veel overleg gevoerd met de verschillende overheidsinstanties, omdat ze ervan overtuigd is dat het bloemenpark veilig open kan gaan. Bovendien zou die openstelling van Keukenhof veel bezoekers een plezier doen, meldt het lentepark in een persbericht, wetende dat Nederland nog steeds in een lockdown verkeert als gevolg van het coronavirus.

  De formele streep door de officiële opening op 20 maart noemt de organisatie een enorme teleurstelling voor iedereen die bij Keukenhof betrokken is en een jaar lang heeft gewerkt aan de voorbereiding. Navraag bij gewasgroepen die bloemen en planten leveren voor de binnententoonstellingen leert dat zij paraat blijven voor het moment dat de paviljoens op het park open gaan. Hun toegezegde medewerking blijft van kracht.

  Zodra het mogelijk is om wel open te gaan, zal Keukenhof dat doen. In eerste instantie blijven de paviljoens dicht, dus zijn er geen binnententoonstellingen. Directeur Bart Siemerink: „Wij zijn er klaar voor om op een verantwoorde en veilige manier bezoekers te ontvangen in een prachtig bloeiend lentepark. Natuurlijk ziet u Keukenhof de komende periode veel op tv en social media. We hopen u later dit seizoen te ontmoeten in Keukenhof.”

  Keukenhof sprak februari dit jaar al uit dat editie 2021 opnieuw een bijzondere jaargang wordt.

  (tekst gaat door onder de foto)

  Net als voorgaande jaren zijn er 7 miljoen bollen gepoot in het park van 32 ha in Lisse

  Lockdown

  Het kabinet besloot op 8 maart 2021 dat de lockdown en de avondklok tenminste tot en met 30 maart van kracht blijven. Om het coronavirus terug te dringen, moeten het aantal contactmomenten, groepsvorming en reisbewegingen tot een minimum beperkt blijven. De essentie van dat pakket is dat iedereen zoveel mogelijk thuisblijft. Theaters, bibliotheken, bioscopen, musea, concertzalen, monumenten, muziekscholen en vergelijkbare locaties, blijven tenminste tot en met 30 maart gesloten voor publiek.

  Ondanks dat de instellingen er alles aan doen om te voorkomen dat bezoekers elkaar besmetten, zijn bezoekers onderweg naar, rond en op die locaties vaak langer in de buurt van mensen buiten hun eigen huishouden. Als hier besmetting plaatsvindt, dan bestaat de kans dat zij anderen besmetten. Dit wil de overheid voorkomen.

  De maatregelen gelden tot en met tenminste 30 maart. Op dinsdag 23 maart zal een besluit genomen worden over de periode na 30 maart. Keukenhof had gepland om in 2021 (fysiek) open te zijn van 20 maart t/m 9 mei.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties