Kijk mee in de kas van RM Plants met Google Streetview

In Google Streetview loop je zo de kwekerij van RM Plants binnen. Door de hal, over het middenpad in de kas, tussen de citroenen en de olijfbomen door naar het buitenveld. Alleen de deur van het kantoor blijft dicht. De opnamen voor de virtuele tour zijn in de zomer van 2016 gemaakt door twee medewerkers van Google, toen de nieuwbouw net klaar was.


Eigenaar Rémi van Adrichem krijgt veel opmerkingen van mensen die virtueel in zijn kas hebben rondgesnuffeld. ’Heb je die diplodenia’s nog staan? Of die hibiscus dan?’ Vaak is dat niet het geval. Want de verschillende soorten volgen elkaar snel op. Er zijn ongeveer 150 planten, die allemaal een verschillende tijd op het bedrijf verblijven. De citrussen en olijven hebben minimaal zes weken nodig; de kiwi doet er een half jaar over voor hij kan worden afgeleverd.

„We kiezen onze producten zo uit dat we twaalf maanden in een jaar een piek hebben”, zegt de teler. „Rond deze tijd zijn de araucaria’s belangrijk, in januari en februari worden het de groene planten, en zo verder.” Daarom heeft de kas vier afdelingen waarvan het klimaat apart kan worden geregeld.

Van Adrichem is een buitenbeentje in de tuinbouwwereld. In bijna twintig jaar tijd heeft hij een carrière opgebouwd als algemeen directeur van een exportbedrijf in kamer- en tuinplanten. Zeven jaar geleden gooide hij het roer om en begon hij ’vanuit het niets’ met RM Plants, een kwekerij van tropische en mediterrane planten. Het netwerk dat hij heeft opgebouwd als exporteur komt nu van pas in het contact met eindklanten.

Het hele verhaal is te lezen in Vakblad voor de Bloemisterij 47.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties