Komen buitenlandse klanten straks deze kant op?

  Vakbeurzen GrootGroenPlus en Trade Fair Aalsmeer zijn in aantocht. Wat doen buitenlandse bezoekers? Komen zij straks deze kant op?

  Op Najaarsbeurs Groen-Direkt kwamen onlangs duidelijk minder buitenlandse bezoekers af dan in een normaal jaar. Toch waren na afloop volop positieve geluiden op te tekenen. De beursomzet bleef volgens de beursorganisatie op peil omdat klanten die de beurs niet fysiek bezochten wel de webshop wisten te vinden.

  Wat dat betreft hebben vakbeurzen GrootGroenPlus (6, 7 en 8 oktober) en Trade Fair Aalsmeer (3, 4 en 5 november) wat meer de status van een relatiebeurs. Compensatie via een webshop is daarbij minder aan de orde. Een van de vragen die daarom leeft, is in welke mate buitenlandse klanten over een paar weken naar Nederland zullen komen.

  „Ik weet het niet”, zegt Joop Gerritsen, verkoper bij Adriaan van de Bijl Boomkwekerijen. „We hebben onlangs een Engelsman op het bedrijf gehad, maar die vond het allemaal maar een gedoe om hier te komen.”

  Zou ik zelf een buitenlandse beurs bezoeken?

  Kweker Tonco Captein stond op Najaarsbeurs Groen-Direkt. „Het aantal buitenlandse klanten viel tegen, maar bijkomend voordeel is dat je dan tijd hebt voor de mensen die er wel zijn. Ik weet trouwens ook niet of ik zelf nu een beurs in het buitenland zou bezoeken.”

  Kweker Tonco Captein op Najaarsbeurs Groen-Direkt. „Meer tijd voor mensen die er wel zijn.” (Foto: Ron Barendse)

  Wat zegt Jurjen Rozema, inkoper tuinplanten van OZ Planten? En Auke Heins, manager Trade Fairs en Events bij Royal FloraHolland?

  Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 19. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties