‘Kop omhoog en altijd blijven doorzetten’

Het leven van de familie Schouten kent pieken en dalen. Vier jaar geleden werd de spil van het gezin Schouten uit Andijk – moeder Jolanda – getroffen door een hersenbloeding. Mooie momenten kwamen daarna ook voorbij toen dochter Irene succes boekte bij het schaatsen en de tulpenbroeierij werd uitgebreid. De documentaire ‘Het leven gaat niet altijd over tulpen’ laat zien hoe de familie schaatsen, tulpen en het mantelzorgen combineert.

Kwekerij Bloomore is momenteel druk met de pioenen. Daarnaast telen en broeien zij tulpen. Toch draait het bij deze familie niet alleen om het werk. Klaas sr, Simon en Klaas jr hebben afgelopen jaren ervaren dat vooral gezondheid en familie belangrijk zijn. Klaas Jr: „Wij willen laten zien dat je moet blijven genieten. Kop omhoog en door blijven zetten. Je moet doorgaan. Dat hebben wij wel geleerd van onze ouders.”

De afgelopen twee jaar is de familie Schouten gevolgd. De documentaire ‘Het leven gaat niet altijd over tulpen’ is maandag 7 juni te zien op NPO 2, om 20:00

Benieuwd naar het verhaal van de familie Schouten? Lees het volledige artikel in het Vakblad voor de Bloemisterij editie 22. Heb je een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl.

Klaas jr, Simon en Klaas sr van kwekerij Bloomore uit Andijk.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties