2,8 miljoen voor doorontwikkeling adviesprogramma SIOM

Avag en TNO investeren samen 2,8 miljoen euro in de doorontwikkeling van software-applicatie SIOM. Dit programma adviseert investeerders wereldwijd bij hun beslissingen in de Nederlandse tuinbouwtechnologie. Deze innovatie ondersteunt de koppositie van de Nederlandse tuinbouwsector, aldus Avag en TNO.

Het Systeem Integratie en Optimalisatie Model (SIOM), zoals de software voluit heet, biedt een simulatie van het gehele teeltproces, de mogelijke scenario’s en het beste rendement, waar ook ter wereld. De tuinbouwtoeleverancier kan zo het meest optimale kas- en teeltsysteem aanbieden, berekend op lokale klimaat en economische omstandigheden.

Hortivation (het innovatieplatform van Avag) en TNO werken sinds 2015 samen aan SIOM. Met de ontwikkeling wordt ingespeeld op de internationaal toenemende vraag naar glastuinbouw. SIOM is, na CASTA en Glazen Stad, het derde project waarbij Hortivation en TNO de samenwerking aangaan.

Met een druk op de knop ‘Enter’ geven Paul de Krom (m), voorzitter Raad van Bestuur TNO, Theo Sanders (r), voorzitter Hortivation, en Harm Maters (l), plaatsvervangend voorzitter Hortivation, het startsein voor de doorontwikkeling van SIOM, dat de Nederlandse tuinbouwsector koploper moet houden.

 

 

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties