30MHz krijgt 3,5 miljoen voor ontwikkeling platform Zensie

Shift Invest en Rabo F&A Innovatiefonds investeren 3,5 miljoen euro in de agrarische scale-up 30MHz. Deze serie A investeringsronde wordt gebruikt om de ontwikkeling van het Zensie-platform te versnellen en het wereldwijde distributienetwerk van 30MHz te versterken. Zensie is het data-platform van 30MHz dat gekoppeld is aan draadloze teeltsensoren. Telers kunnen hun sensoren op afstand beheren, en groeicijfers en gewasanalyses bekijken via een persoonlijk dashboard.

„We verwachten dat 30MHz een belangrijke rol zal spelen in de ontwikkeling van digitale landbouw. Enerzijds om versneld te innoveren en anderzijds om met minder resources een hogere kwaliteit product te kunnen leveren”, zegt Guus Verhees, Managing Partner bij Shift Invest.

„Toegang tot nauwkeurige en realtime data op gewasniveau waarmee je de productie kunt optimaliseren. Dat blijft de uitdaging voor zowel hightech als lowtech kwekers”, zegt Richard O’Gorman, Director van Rabo Food & Agri Innovatiefonds. „We zien dat 30MHz voorop loopt met een kosteneffectieve oplossing die gegevensverzameling combineert met gedetailleerde gewasanalyses. 30MHz is een sterke markttrekker met toonaangevende technologie op zowel hardware als software-gebied.”

30MHz heeft Zensie ontwikkeld in nauwe samenwerking met professionals uit de horti- en agrisector zoals de WUR, Priva, Delphy en Rijk Zwaan. Het platform brengt gegevens uit verschillende databronnen zoals sensoren, klimaatsystemen en handmatige invoer bij elkaar. Het is vervolgens mogelijk om deze data naar andere toepassingen te pushen. Dit maakt Zensie geschikt voor zowel high-, mid- als low- tech bedrijven. Meer dan 250 klanten waaronder BASF, Enza Zaden, Royal van Zanten en diverse groenten- en plantenkwekerijen maken hier gebruik van.

Voor 30MHz betekent de investering dat het bedrijf een serieuze speler wordt binnen de agrarische sector. „Deze sector vernieuwt zichzelf het snelste via DIY (doe-het-zelf) digitalisering”, is de visie van CEO Jurg van Vliet. „Het gebruiksgemak van Zensie moet de marktstandaard worden. We zijn pas 2,5 jaar actief in deze sector en zijn enorm enthousiast geraakt over het potentieel. Samen met onze klanten en partners bouwen we ons platform verder uit. Dankzij de financiering zijn we nu in staat om ons team en bedrijf internationaal verder uit te bouwen.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties