Focus on Gerbera gaat verder als coöperatie Summit Gerbera

Focus on Gerbera is vanaf 1 januari 2019 een coöperatie met een nieuwe naam Summit Gerbera. Het doel van de nieuwe structuur is om de samenwerking tussen de telers te intensiveren en klaar te zijn voor de toekomst. Summit Gerbera bestaat uit negen telers van grootbloemige en mini gerbera’s. In totaal beslaat de coöperatie een areaal van 32 ha.

„We zien als individuele telers meer kansen wanneer wij onze krachten bundelen”, zegt voorzitter Jaré Reijm van Summit Gerbera. „We gaan intensiever samenwerken op het gebied van kennis delen, teeltuitwisseling, duurzaamheid en verpakkingen. Door die intensievere samenwerking creëren we ook een groter draagvlak.”

Hogere retailsegment en groothandel
Summit Gerbera richt zich met grootbloemige en minigerbera’s voornamelijk op het hogere retailsegment en het groothandelskanaal in Frankrijk, Duitsland en Oost-Europa. Jaré Reijm: „Door middel van hoge servicegerichtheid, digitalisering en een breed assortiment verwachten we klaar te zijn voor de toekomst. Met het brede assortiment, dat mogelijk verder wordt verbreed, willen we gaan fungeren als one-stop-shopping-aanbieder.”

In het voorjaar staat een klantendag gepland waarop de kersverse coöperatie het logo met bijbehorende huisstijl presenteert. Vanaf 1 januari heeft Summit Gerbera één hoofdnummer op veiling Royal FloraHolland en hebben alle leden een subnummer. „Dit moet het overzicht en de duidelijkheid in de communicatie van Summit Gerbera en onze leden vergroten.”

Van links naar rechts: Juriaan Weerheim (De Zuidplas), Andre Zuidgeest (Villa Gerbera), Arjan Koolhaas (Koolhaas Natuurlijk), Gerwin Koolhaas (Koolhaas Natuurlijk), Ruud van Leeuwen (Klondike Gardens), Ruud Alsemgeest (Verkoop Summit Gerbera), Jaré Reijm (Reijm Nieuwerkerk), Leen Weerheim (De Zuidplas), Peter Barendse (Barendse Gerbera), Berry den Houter (Den Houter Gerbera’s), Aad Zuijderwijk (Zuijderwijk & Witzier), Luke Zuijderwijk (Zuijderwijk & Witzier), Lianne van Londen (Summit Gerbera), Tom van Leeuwen (Klondike Gardens), Richard Mooijman (Kwekerij R. Mooijman)
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties