Home Kort & Bondig Bedrijven Pact voor mondiale promotie Nederlandse glastuinbouw

Pact voor mondiale promotie Nederlandse glastuinbouw

0
Pact voor mondiale promotie Nederlandse glastuinbouw
Hein van der Sande (l) en Harm Maters ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.

De Nederlandse vereniging van kassenbouwers AVAG en de eind vorig jaar opgerichte promotieorganisatie Dutch Greenhouse Delta (DGD) hebben een pact gesloten. De twee organisaties gaan samenwerken in het internationaal promoten van de Nederlandse kastechnologie.

Dit hebben de partijen vrijdag bekendgemaakt. De overeenkomst is donderdag ondertekend op de algemene ledenvergadering van de AVAG in Baarn door AVAG-voorzitter Harm Maters en DGD-voorzitter Hein van der Sande. Het doel van het pact is om gezamenlijk de kansen in de internationale markt voor de Nederlandse kassentechnolohie te vergroten.

Kassenbouwers hebben het in deze periode razend druk door een sterke wereldwijde vraag naar de Nederlandse technologie. AVAG en DGD gaan Dutch Greenhouse Delta (DGD) samen in de internationale markt zetten als hét eenduidige en erkende marktlabel voor de Nederlandse kassentechnologie.

Harm Maters in een verklaring: ‘Ondanks de sterke vraag naar Nederlands kwaliteit is het van belang dat wij als Nederlandse sector blijven werken aan naamsbekendheid, toegevoegde waarde en nieuwe concepten. Het ontwikkelen van een marktlabel voor de Nederlandse Greenhouse technology sector is een must.’

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties