Energiesubsidie DEI+ geopend

De subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) is open tot en met 7 januari 2021. Het budget is € 86,1 miljoen, met een maximale subsidie per project van € 15 miljoen.

 

De regeling DEI+ is aan te vragen voor pilotprojecten en demonstratieprojecten rond hernieuwbare energiebronnen, zoals windenergie, zonne-energie en geothermische energie. In een pilotproject kunt u een nieuwe technologie testen en verbeteren in een proefopstelling die representatief is voor de praktijk. In een demonstratieproject investeert u in een productie-installatie die ook na afloop van het subsidieproject in gebruik blijft.

De projecten moeten innovatief zijn. Bij pilotprojecten kijken we daarvoor naar de internationale stand van de techniek. Voor demonstratieprojecten geldt dat maximaal 2 keer eerder subsidie mag zijn gegeven voor een zelfde soort installatie vanuit de Topsector Energie-regelingen.

Nieuw element in de DEI-regeling is dat er vanaf 2020 meerjarig budget beschikbaar is. De DEI+ ondersteunt projecten met een looptijd van maximaal 4 jaar.

 

U kunt DEI+ 2020 aanvragen van 15 januari 2020, 9:00 uur tot en met 7 januari 2021, 17.00 uur via mijnrvo.nl. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Meer info over de regeling DEI+ is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties