Kuukz: nieuw handelsplatform voor bloembollen

Voor handel in bollen van tulp, lelie en gladiool is het digitale platform Kuukz opgericht. Het is de verbeterde versie van het platform Bollenplaza, dat Ton Groot in 2017 lanceerde.

 

Eigenaar Ton Groot heeft enkele ingrijpende verbeteringen doorgevoerd, voordat hij Kuukz online zette. Belangrijk onderdeel was het aantrekken van drie personen, zodat nu expertise in huis is over automatisering, digitalisering, financiering en organisatiekunde. „Kuukz werkt simpeler dan mijn eerdere platform Bollenplaza. Kuukz brengt vraag en aanbod van bollen sneller en eenvoudiger bij elkaar. We vragen 1%provisie van koper en verkoper. Dat is de helft lager is dan gangbare provisies in de bollenhandel.”

Het handelsplatform treedt op bij handelsgeschillen en werkt hierbij samen met de BKD (Bloembollenkeuringsdienst). Ze staan tevens voor een veilige en zekere betaling. „Is de koop gesloten en de handel afgeleverd, dan wordt de uitbetaling verwerkt.” Zo’n 14% van de bedrijven uit de bollensector hebben zich reeds aangesloten bij Kuukz. Het platform heeft een ’Raad van Wijzen’ met daarin leden vanuit diverse bloembollensectoren. Die helpen Kuukz verder te ontwikkelen en aan blijft sluiten bij wensen van leden.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joop van Engelen
Joop van Engelen
4 jaren geleden

Geweldige stap van Ton! Het was al heel lang tijd voor professionalisering op dit vlak. Laat ook de bemiddeling hun meerwaarde maar eens aantonen anders worden ze snel vervangen.