Michel Grootscholten 12e lid van chrysantencollectief Zentoo

Chrysantenteler Michel Grootscholten uit Monster is per 1 januari 2019 lid van Zentoo. Hiermee groeit de telersvereniging van 60 naar ruim 70 hectare chrysanten. De ambitie is een zogeheten one-stop-shop van 100 hectare met deze bloem.

Sinds begin 2017 levert Michel Grootscholten al takken van de cultivar Baltica aan Zentoo om te kunnen voldoen aan hun groeiende vraag in de webshop. Grootscholten teelt op zijn bedrijf in Monster op 11 hectare de cultivar Baltica in de kleuren wit, geel en cream. Sinds eind oktober 2018 is het plantschema al aangepast aan de klantwensen bij Zentoo. Iets minder wit dan voorheen en meer kleurtjes, wat resulteert in gemiddeld 50% wit, 35% geel en 15% cream dat vanaf januari 2019 vanaf Grootscholten onder de naam Zentoo de markt in gaat. Het aandeel Baltica wit bij de telersvereniging blijft op peil omdat een andere lid deze cultivar ook teelt.

Zentoo bestaat nu uit ruim 70 ha chrysant, geteeld door 12 ondernemingen op 17 locaties. De vereniging bestaat 10 jaar en heeft recent de ambitie uitgesproken om zo snel als mogelijk te groeien tot 100 ha chrysanten. Februari 2018 sloot het 11e lid aan met 3,3 ha: Dukker Chrysanten uit Bleiswijk.

Michel Grootscholten wil met zijn lidmaatschap van Zentoo graag zijn meebouwen aan een duurzame coöperatie. De professionele marktbenadering van Zentoo spreekt hem erg aan. „Ik heb weliswaar 11 ha chrysanten, maar dat is een druppel op de wereldmarkt. Met een groep als Zentoo kan je meer bereiken,” vertelt de teler.

Monique en Michel Grootscholten werden onlangs door Patrick van Uffelen, bestuurslid van Zentoo, verwelkomd bij de telersvereniging. Samen met alle leden werd tevens het glas geheven en er was een rondleiding op de kwekerij van 11 ha die in 2007 is gebouwd.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties