Pech Samwel koninklijk onderscheiden

Pech Samwel is op 14 december benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van Agnes van Ardenne-Van der  Hoeven, burgemeester van Westland.

Samwel heeft zich tijdens zijn functie als financieel directeur en HRM verantwoordelijke bij KP Holland ingespannen om het beroepsonderwijs meer te betrekken bij de tuinbouwpraktijk door inhoud te geven aan groene opleidingen, stages en excursies. Als bruggenbouwer naar diverse onderwijsinstellingen heeft hij bijgedragen aan een positiever imago voor de hele tuinbouwsector. Vanuit zijn functie was Samwel mede-initiatiefnemer en voorzitter (2002-heden) van Stichting Gezond Beleid. Een stichting die agrarische bedrijven, binnen voornamelijk de glastuinbouwsector, ondersteunt bij het realiseren van goed personeelsbeleid. Het initiatief draait in Greenport West-Holland en is uitgebreid naar de regio Greenport Venlo, sector Boomkwekerij en Pluimveehouderij en is een startend initiatief in Noord-Holland Noord.

Gedurende 10 jaar was Samwel betrokken bij omnivereniging VELO. Als voorzitter van de Stichting Exploitatie Accommodatie zette hij zich in bij de opzet van de nieuwe organisatie en de vernieuwing van de sportaccommodatie. Daarnaast is de heer Samwel bestuurlijk actief voor diverse maatschappelijk organisaties waaronder Zonnebloem Junioren Westland, beroepenveldcommissie MBO Westland, Stichting Samenloop voor Hoop Westland, Stichting Inloophuis Carma en Platform Gehandicapten Westland.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties