Vakjury selecteert nieuwe rozen De Ruiter Innovations

Rozenveredelaar De Ruiter Innovations liet veilingmeesters, handelaren en marketeers haar nieuwe cultivars beoordelen. De rozen, geteeld in Kenia, waren anoniem en in twee rijpheidsstadia opgesteld.

De keuring kreeg de naam EXPOSED en betrof bijna 60 nog niet geïntroduceerde cultivars en zaailingen onder nummer. Rozen voor telers in Kenia. Hier mocht de vakjury zijn oordeel over vellen. De veredelaar uit Kudelstaart wilde een zo neutraal en objectief mogelijk antwoord van personen die betrokken zijn bij de handel en afzet van rozen. Elk ras werd anoniem en in 2 rijpheidsstadia gepresenteerd; 4 en 10 na de oogst.

Blijvend onderdeel van selectieproces

De Ruiter Innovations denkt dat de informatie van de vakjury veel waarde kan toevoegen aan het selectieproces en toekomstige adviezen richting telers. Huub Snijders, de Business Development Manager van De Ruiter, voorspelt daarom zeker een vervolg van deze vakkeuring. „Uiteraard na een eerste selectie die wij als veredelaar maken.” Marketingmanager Örjan Hulshof vult aan dat de ‘winnende’ rassen aanstaande IFTEX show in Kenia (5-7 juni) gepresenteerd worden.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties