Kwekerij Bernhard uit Luttelgeest wint Ondernemersprijs Noordoostpolder

  De ondernemersprijs Noordoostpolder 2020 is gewonnen door kwekerij Bernhard. Hun recente investeringen in duurzaamheid waren voor de jury doorslaggevend.

  Kwekerij Bernhard maakte afgelopen jaar een flinke duurzaamheidsslag bij de ingebruikname van een nieuw bassin van 11,5 hectare. Hierin kunnen ze jaarlijks 100.000 kuub regenwater opvangen. En ze konden op die oppervlakte zo’n 40.000 zonnepanelen installeren.

  Met de zonnepanelen kan kwekerij Bernhard op jaarbasis 15 miljoen kWh aan elektriciteit opwekken. De zonnestroom gaat naar het net, naar het eigen bedrijf en voor een deel naar het geothermieproject van Aardwarmte Combinatie Luttelgeest dat begin 2021 operationeel moet zijn. Kwekerij Bernhard is één van de vier bedrijven die participeren in dit project.

  Duurzaamheid is geen containerbegrip voor de familie Bernhard, sprak juryvoorzitter Hans Wijnants bij de uitreiking van de Ondernemersprijs Noordoostpolder. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente, BV Noordoostpolder (de negen ondernemersverenigingen in de NOP) en LTO Noord. Vanwege het coronavirus was de uitreiking te volgen via een livestream.

  Wijnants, wethouder van de gemeente Noordoostpolder, sprak tevens waardering uit voor de manier waarop kwekerij Bernhard zo goed mogelijk, en samen met partners, probeert de keten te beheersen. Dat gebeurt in de productie onder andere met exclusieve cultivars, door in de afzet te werken met eigen merken en via goede zorg en huisvesting voor het personeel.

  Broers Simon en Bram Bernhard telen rozen (7,5 ha), phalaenopsis (6 ha) en terras- en balkonplanten (11 ha) en runnen een transportbedrijf.

  Bram (links) en Simon Bernhard ontvingen de Ondernemersprijs Noordoostpolder tijdens de tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente, BV Noordoostpolder (de negen ondernemersverenigingen in de NOP) en LTO Noord.
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties