Kwekers met lage QI achteraan geveild

Royal FloraHolland maakt serieus werk van de Quality Index. Kwekers met een lage QI worden in de nabije toekomst achteraan geveild.

Door de jaren heen stond de QI bij Royal FloraHolland op een laag pitje, maar dat verandert. De QI geeft aan hoe betrouwbaar de aanvoerinformatie van een kweker is. De QI is aangepast. Hij is niet alleen gebaseerd op reclamaties ná het veilen, maar ook op de controles en aanpassingen vóór het veilen. Dit betekent dat negatieve koperservaringen ook worden meegenomen in de QI. De Quality Index wordt op het klokfront getoond, dus kopers kunnen in een oogopslag zien hoe betrouwbaar de info van een kweker is.

Achteraan veilen

Vanaf oktober dit jaar legt RFH de QI voor kwekers vast. Na een periode van 62 weken ondervinden kwekers middels een ongunstige veilpositie de consequenties van een slechte QI. „Na een lange periode van begeleiding vinden we het gerechtvaardigd om een kweker die een lage QI heeft achteraan te veilen”, zegt Van den Enden. „Kwekers met een hoge QI willen we juist gaan belonen.”

Lees meer over het kwaliteitsbeleid van RFH via MijnBloemisterij.nl in het digitale magazine van de Bloemisterij.

Geen abonnement? Klik hier of bel 071 5659644

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
niels
niels
2 jaren geleden

Slecht idee.
Kopers versplinteren steeds meer de partijen.
Ik krijg soms 2 of 4 emmers van de 60 terug, (vaak toevalig de duurste van de partij . .. ) maar dat levert wel een vol negatief punt op.
Dit zou eerst eens uitgewerkt moeten worden naar een moment waar de QI alleen geteld word als meer als 50% van een partij terugkomt.
En telde het vroeger nog over de laatste 100 partijen, tegenwoordig telt het 65 weken, dus in een nieuw teeltseizoen telt de ellende van een vorig seizoen nog mee