Afrikaanse Rozuri-rozen voor de retail

Dümmen Orange heeft het rozenlabel Rozuri ‘roses from Africa’ gelanceerd. Het betreft sortiment van de veredelaar dat via kwekerijen in Ethiopië en Kenia richting de retail zal gaan.

De Rozuri variëteiten zijn middelgrootbloemige rozen die volgens Dümmen Orange nog relatief onbekend zijn bij de retail. Komende tijd wil de veredelaar ze samen met telers in Ethiopië en Kenia actief introduceren bij de belangrijkste supermarktketens in Engeland en Duitsland.
Er is een speciaal veredelingsprogramma opgezet voor een retailsortiment met een goed vaasleven, steellengtes tot 60 centimeter en verkrijgbaar in een breed kleurenpalet.

Breed sortiment

Het Rozuri-sortiment bestaat momenteel uit: Alpe d’Huez en Muru@ (wit), de paarse Cherry Tree, in rose de cultivars H3O en Pink Arrow@, de rode Red Dragon en Red Pocket, de gele Lizz@ en Jackpot, de oranje Patz, en vier bicolors: Smiley@, Time Square@, Bisou@ en Sombrero.

1425 ha retailrozen in Afrika

Alle retail kwekerijen in Ethiopië en Kenia vallen onder de doelgroep van Rozuri. Volgens Dümmen Orange is het areaal retailrozen in Kenia 732 hectare (23% van het totale rozenareaal Kenia; ruim 3.100 ha.). In Ethiopië is 693 hectare geplant met retailrozen (57% van de 1.217 ha. roos in dat Afrikaanse land). In totaal dus 1.425 ha ‘retailrozen’ in de twee Afrikaanse landen. Enkele bekende ’retailkwekerijen’ zijn Subati, Oserian, Berg RoseS, Flamingo Horticulture, Bigot en AQ Roses.

Dümmen Orange wil bij Afrikaanse telers, zowel huidige klanten als prospects, haar retail assortiment nog nadrukkelijker positioneren. De category managers van de veredelaar gaan het merk Rozuri vervolgens ‘laden’ bij de supermarktketens, zodat een pull werking kan ontstaan richting de kwekers in Ethiopië en Kenia.

Rozuri-label binnenkort op de markt

Telers gebruiken het Rozuri label nog niet bij hun aanvoer. Dat gaat Dümmen Orange de komende weken met hen oppakken.

De naam Rozuri is afgeleid van het woord uzuri dat ‘schoonheid’ betekent in het Swahili, de taal die in Oost-Afrika veel wordt gesproken.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties