Leerlingen basisschool brengen Kom in de Kas helden tot leven

Op 29 maart 2017 hebben leerlingen van groep 8 van Basisschool De Regenboog uit Naaldwijk de Kom in de Kas-app gelanceerd. De kickoff van de 40ste editie van het jaarlijkse promotie-event van de glastuinbouw was in de paprikakas A.A.M. van der Voort en Zn. in Honselersdijk.

Kom in de Kas bestaat dit jaar 40 jaar. Dit jubileum wordt aangegrepen om de sector op een virtuele, interactieve en innovatieve manier onder de aandacht te brengen van het publiek. Naast een 360 graden ’teaservideo’ en een 360 graden experience is er de Kom in de Kas-app waarmee de bezoekers, tijdens Kom in de Kas, kunnen meedoen aan de interactieve speurtocht.

 De app wordt geactiveerd doormiddel van 7 Helden in de kas (markers). Deze helden zijn verstopt in de kas en vormen een belangrijk bestanddeel van speurtocht. Wanneer er een held gevonden is, scant men de marker met de smartphone en verschijnt er een 3D-animatie op het scherm met een educatieve tekst over de betreffende held. Elke held staat voor een thema waarover informatie wordt gegeven.