Lijnrijder Niels Glasbergen: ’Kort op de bal zitten en kansen benutten’

  Voor lijnrijders die actief zijn, kort op de bal zitten en kansen benutten zijn er de komende jaren zeker kansen, stelt Niels Glasbergen. Hij reageert op het rapport ‘Kleur bekennen in de sierteelthandel’ van de Rabobank, dat in januari verscheen.

  ‘De markt voor lijnrijders krimpt snel’, staat in het rapport van de Rabo. Glasbergen is samen met zijn compagnon Ben van der Mey eigenaar van Van der Mey-Glasbergen. De afzet van de Rijnsburgse lijnrijders is vooral gericht op Zuid-Duitsland. De verkoop gaat voor de wind. Dit jaar is de omzet tot nu toe groter dan vorig jaar. ‘De markt voor lijnrijders krimpt snel’, staat in het rapport van de Rabo. Reden: het aantal bloemisten daalt, niet alleen in Nederland, maar in heel West-Europa. De bank voorspelt dat lijnrijders vaker een samenwerking zullen aangaan met een groter bedrijf aan inkoopzijde om minder kwetsbaar te zijn en aan verkoopzijde om toch persoonlijke benadering te kunnen leveren. De Rijnsburgse compagnons kiezen een andere weg. Ze zijn voortdurend op zoek naar nieuwe klanten en nemen stapje voor stapje marktaandeel van collega’s over.

  Benieuwd naar het complete verhaal van Glasbergen en enkele van zijn collega’s? Het staat net als de samenvatting van Raborapport in editie 30 van het Vakblad . Online is het artikel te vinden via deze link.

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties