‘Lijnrijders laten niet met zich sollen’

Afgelopen zaterdag – 3 juli – vond de manifestatie Samen scoren met Royal FloraHolland plaats in Rijnsburg. De initiatiefnemers boden directeur Steven van Schilfgaarde een petitie aan. Ze zien graag dat de lokale fysieke veiling in Rijnsburg behouden blijft. „Lijnrijders laten het brood niet uit handen nemen. Als de veiling in Rijnsburg verdwijnt dan heeft Royal FloraHolland een probleem.”

Een korte aanloop, gevolgd door een punter. Steven van Schilfgaarde heeft duidelijk zijn jeugd niet op het voetbalveld doorgebracht. De schoten gaan niet door een van de zes ronde gaten, maar ketsen af op het zeil dat voor een levensgroot doel is gespannen. Op de achtergrond schalt harde muziek uit de speakers. Helena van Rutger van Barneveld en Men at work met Down Under. Niet veel later doen spelers uit de jeugd van Rijnsburgse Boys de directeur van Royal FloraHolland voor hoe het spel gespeeld wordt. Ze rammen de ballen door de gaten.

Van Schilfgaarde heeft zojuist op het terrein van Theo Mulder aan de Laan van Verhof uit handen van Jan de Boer van Barendsen en kweker Bert van der Kroft een petitie ontvangen. Onder de naam Samen scoren met Royal FloraHolland. Vandaar dat Van Schilfgaarde een balletje mag trappen.

De petitie beoogt om de fysieke veiling in Rijnsburg te behouden. De teller staat op 1001 handtekeningen, vertelt De Boer. Mogelijk loopt dat aantal nog op, want ze staat open tot 10 juli. De Boer geeft Van Schilfgaarde nog een paar petities mee. Wellicht dat de directeur ze kan uitdelen in zijn omgeving. (..)

Lees de volledige reportage over Samen scoren met Royal FloraHolland exclusief via mijnbloemisterij. Geen abonnement? Kijk hier of bel 071 5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties