‘Lijnrijders van harte welkom op Veiling Rhein-Maas’

„Als lijnrijders niet langer bloemen en planten live te zien krijgen in Rijnsburg dan zijn ze van harte uitgenodigd om bij ons in te kopen”, dat zegt Veiling Rhein-Maas directeur Cees Hoekstra deze week in het Vakblad voor de Bloemisterij. De veiling in Herongen deed een proef met vandaag voor vandaag veilen van calluna en calocephalus, maar blijft op zeker de producten in grote mate fysiek voor de klok brengen. Over deze pilot staat deze week een uitgebreid verhaal in het Vakblad voor de Bloemisterij.

Veiling Rhein-Maas experimenteert voor verschillende productgroepen met vandaag voor vandaag veilen. De veiling overlegt momenteel over het beeldveilen van bol op pot. „Ze moeten via een hellingbaan omhoog naar klok 7 en ook weer via een hellingbaan naar beneden. Aangezien de karren met bol op pot nogal zwaar zijn, gebeuren er helaas nog wel eens ongelukken op de hellingbanen, doordat de karren losschieten. Dan staat de volledige kettingbaan stil. Kettingbaanstoring is op Veiling Rhein-Maas een gevleugeld woord. Door de bol op pot te beeldveilen krijgen we in dat opzicht hopelijk een soepeler en sneller veilproces.”

Hoekstra benadrukt dat als een verandering in het logistiek proces nadelige gevolgen heeft, bijvoorbeeld in de vorm van lagere prijsvorming, de veiling er niet mee verder gaat. „We gaan dus niet dezelfde kant op als Royal FloraHolland”, stelt Hoekstra, daarmee doelend op de keuze die RFH recentelijk heeft gemaakt om 100% te gaan beeldveilen, op alle locaties. „We kijken met kopers en kwekers waar de mogelijkheden liggen, maar wij blijven dus zeker de producten in grote mate fysiek voor de klok brengen.” De veiling gaat komende zomer investeren in de klokkenwand.

Het artikel over de pilot met het vandaag voor vandaag veilen van calluna en calocephalus lees je hier in het digitale magazine van de Bloemisterij.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties