Lodewijk Hoekstra wil Binnenhof groen kleuren

Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel maakt zich grote zorgen over het verlies aan biodiversiteit de laatste 27 jaar. Zo blijkt uit recent onderzoek dat driekwart van de insecten in natuurgebieden is verdwenen. Ook zijn sinds 1980 miljoenen vogels verdwenen.

Hoekstra: „Als we niet nu actie ondernemen en onze stem laten horen, is het echt te laat. Het is niet 5 voor 12, maar kwart over 12 en de gevolgen zijn nu al niet te overzien. Er komen steeds meer plagen en oogsten zullen gaan mislukken. Het lijkt wel alsof iedereen ligt te slapen en de mensen geen idee hebben wat dit betekent.”

Vergroenen Binnenhof

Hoekstra roept mensen op om naar Den Haag te komen op 31 oktober om 12 uur. Het idee is om iedereen een bloem of een plant mee te laten nemen als symbool voor het verlies aan biodiversiteit. Het is de bedoeling om het Binnenhof hiermee te vergroenen.

Als ambassadeur voor de Vlinderstichting en Trees For All vraagt Hoekstra al jaren aandacht voor een groenere en duurzamere samenleving. „We hebben met ons werk voor NL Greenlabel al laten zien dat het mogelijk is wijken, parken en complete steden veel duurzamer en groener in te richten. Ook voor het landschap is dit zeker mogelijk, maar dan moeten we af van het idee dat we één van de grootste agro exportlanden ter wereld willen zijn.”

Campagne

De campagne die Hoekstra is gestart krijgt nu al opvolging van partijen als IVN en LandschappenNL. „Het is echt de bedoeling om met duizenden mensen naar Den Haag te gaan! We gaan de komende dagen kijken hoe de actie meer kracht bij te zetten en we gaan voorleggen dat het behouden van onze insecten en vogels op de eerste plaats moet staan en niet de laatste. Het is echt de bedoeling dat dit kabinet nog veel meer dan ze al doen beleid maken voor zaken als natuur, landschap en het bevorderen van biodiversiteit.”

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties