LTO Glaskracht: ’Benchmark FSI2020 onvoldoende’

LTO Glaskracht Nederland vindt de benchmark van FSI2020 op het gebied van verduurzaming onvoldoende. „De huidige FSI-benchmark focust nogal sterk op verantwoorden en verantwoordelijk produceren en verhandelen en vooralsnog wat minder op duurzaam produceren en verhandelen”, aldus bestuurder Jean Aerts.

Verduurzamen vraagt inzet en inzicht op het gebied van water, energiegebruik en CO2-uitstoot, afvalbeheer en gewasbescherming. Dat komt in FSI2020 traject onvoldoende tot uiting. Volgens LTO Glaskracht Nederland is een aanscherping op de duurzaamheidsthema’s noodzakelijk, om geloofwaardig te zijn voor de West-Europese consumentenmarkt.

LTO Glaskracht Nederland is namens de Nederlandse sierteeltproductie ook aangesloten bij FSI2020. De partijen in FSI werken eraan dat tenminste 90% van de sierteeltproducten die zij produceren en verhandelen in 2020 duurzaam zijn geproduceerd.

Ken Fischer

Aerts uitte het standpunt van de branchevereniging tijdens het bezoek van Ken Fischer, voorzitter van American Hort, de Amerikaanse tegenhanger van LTO Glaskracht. De Amerikaanse sierteeltvoorman oriënteerde zich vorige week op de Nederlandse aanpak en insteek van verduurzamen in de sierteeltketen. Hij was hiervoor uitgenodigd door MPS en bezocht onder meer vier Limburgse glastuinbouwbedrijven.

Ook In de Verenigde Staten speelt maatschappelijk een discussie over duurzaamheid en de vraag hoe je daar als producenten in de sierteelt mee moet omgaan.

Gerberateler Eric Theunissen (midden) van GERJA in Helden in gesprek met Ken Fisher (links) en Jean Aerts (rechts).
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties