LTO Glaskracht wil tuinbouwakkoord met nieuw kabinet

Over de vier thema’s arbeid, water, plantgezondheid en energie wil LTO Glaskracht Nederland komen tot een tuinbouwakkoord met het nieuwe kabinet. Dit zei Sjaak van der Tak, de nieuwe voorzitter, op 29 november op het GlastuinbouwEvent 2017.

In dit akkoord wil Van der Tak wil meerdere organisaties betrekken als Greenport Holland en het Groenten & Fruithuis.

Ludieke attentie

Vooruitlopend op eventuele gesprekken heeft de brancheorganisatie de nieuwe regeringsploeg van Rutte III een ludieke attentie gestuurd: een Pikaplant. Een koffieplantje in een omgekeerde glazen weckpot, die zo een soort mini-ecosysteem vormt. Zo kan het plantje minstens een jaar zonder water. Voor verzorging hebben bewindslieden immers weinig tijd.

Met de attentie wordt aandacht gevraagd voor de sector en de verantwoorde koers die gevaren wordt en gaat worden. Een ambitie die ook het kabinet heeft vastgelegd in zijn regeerakkoord. LTO Glaskracht ziet dan ook uit naar een verantwoorde samenwerking voor een duurzamer Nederland.

Lees in de Bloemisterij van 8 december meer over de bedoeling van het Tuinbouwakkoord en de discussie hierover tijdens het GlastuinbouwEvent.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties