Luchtzuiverende bloementoren voor een beter klimaat binnenhuis

Een luchtzuiverende bloementoren die in huis de luchtkwaliteit flink kan verbeteren. Torens met bloemen en planten die schadelijke stoffen, zoals fijnstof, kunnen zuiveren en dus het welzijn van de bewoners kunnen vergroten. De Stichting Innovatie Glastuinbouw (SIGN) laat op de Trade Fair twee prototypes van deze toren zien.

De torens versterken de luchtzuivering door middel van actieve ventilatie. Hoe hoger de concentratie van de schadelijk stof, hoe hoger de ventilatiestand. Verschillende bloeiende planten zijn goed in staat de lucht te zuiveren, staat in een verklaring, zoals Anthurium, Gerbera, Spatiphylium en potchrysant. Daarmee is het mogelijk een kleurrijke beleving te koppelen aan luchtzuivering.

Bij de eerste prototype vormen bloemen een kleurrijke pilaar. Bij het tweede model staat de vorm centraal. Teresa van Dongen (Young Dutch designer of the year) bedacht de bijzonder gevormde piramide van roestvrij staal. De bloementorens zijn een initiatief van Stichting Innovatie Glastuinbouw (SIGN), een project van LTO Glaskracht Nederland. Royal FloraHolland, Anthura en Stimuflori ondersteunen het project.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties