Vakblad voor de Bloemisterij Valutaspecialist NBWM breidt uit naar Singapore

Valutaspecialist NBWM breidt uit naar Singapore

0

De Nederlandsche Betaal & Wisselmaatschappij (NBWM) breidt uit in Singapore. De valutaspecialist, die ook bedrijven in de Nederlandse sierteeltketen en agribusiness tot haar klanten mag rekenen, heeft gisteren een kantoor geopend in het kleinste land van Zuidoost-Azië. De NBWM wil ook hier opereren als prijsvechter op de markt.

De leiding in Singapore komt in handen van Miel van Blitterswijk. De keuze voor de Aziatische republiek is een logische, legt hij uit in een verklaring, ,,Singapore is een belangrijke spil in de handel tussen het oosten en het westen. Ondernemers in Zuidoost-Azië moeten voor internationale betalingen in vreemde valuta veel te veel betalen. Slechte wisselkoersen, onnodig hoge kosten bij valutaconversies en een gebrek aan service. Wij gaan vanuit Singapore, net zoals we dat  nu al doen in Nederland, ondernemers helpen om daar eenvoudig op te besparen.”

  • De skyline van Singapore I Foto: Shutterstock

Een ander voordeel van de nieuwe locatie is tijd. ,,De valutamarkten gaan 24 uur per dag door. In die tijd kan er veel gebeuren. Nu wij in twee tijdzones zitten kunnen we onze klanten in zowel Europa als Azië nog beter bedienen”, aldus Van Blitterswijk. NBWM gaat in Singapore werken onder de naam Clarency, een combinatie van clarity en currency. ,,Onze huidige naam is voor mensen die het Nederlands niet machtig zijn misschien niet de meest geschikte naam”,  zegt Van Blitterswijk met een lach

De centrale bank van Singapore, Monetary Authority of Singapore (MAS) geheten, heeft NBWM de benodigde vergunningen gegeven.

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar