Markt niet gelukkig met laag reparatiequotum CC-platen

Sinds 1 maart heeft Container Centralen een quotum van 20% ingesteld voor het aantal platen van de CC-container dat mag worden ingeleverd voor reparatie. Sommige telers en exporteurs merken echter dat ze boven dat quotum uit komen. Te veel platen zijn kapot.

Tot een paar jaar geleden repareerde Container Centralen (CC) alle platen in de markt ook die van andere partijen. Vorig jaar heeft de poolbeheerder een quotum ingesteld van maximaal 40% van het aantal bledden waarvoor de gebruiker een contract heeft. In maart dit jaar is het quotum verder gedaald naar 20%. Telers en exporteurs die meer platen inleveren, betalen €5 per plaat. Zij balen van deze extra kosten waar ze in feite niets voor terugkrijgen.

Volgens Container Centralen is het van belang dat alle partijen bij ontvangst de kwaliteit controleren. De organisatie geeft aan dat ze financieel niet meer in staat is om alle platen te repareren; alleen het deel dat onder contract staat.

Lees het hele verhaal vrijdag in het Vakblad voor de Bloemisterij van of direct al in de digitale editie.

Bij exporteur Quattro Plant stapelen de kapotte platen zich op. Een medewerker repareert zelf de platen om de kosten te drukken.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties