VGB 100% eigenaar van Europese sierteelttak Container Centralen

VGB is 100% eigenaar van het sierteeltdeel van Container Centralen in Europa geworden. De overige bezittingen van CC zijn in handen van Investeringsmaatschappij Erhvervsinvest. CEO Roel de Jong van CC is ervan overtuigd dat door de splitsing van het bedrijf er een betere focus op de sierteelt ontstaat. „Er zal sprake zijn van versnellen, verbeteren en verbreden van de dienstverlening.”

VGB en het Deense Ehrvervsinvest waren sinds 2017 partners beiden voor 50% eigenaar van Container Centralen. de investeringsmaatschappij nam toen het aandeel van GASA over. De samenwerking was niet goed. De partners hadden uiteenlopende missies. Daarom gaan ze uiteen.

Erhvervsinvest (EI) vanaf 27 januari enig aandeelhouder van de Amerikaanse dochter van Container Centralen. De Europese activiteiten van Container Centralen zijn gesplitst. EI is eigenaar van Fast Moving Consumer Goods (FMCG) dat gericht is op de retail. VGB is enig aandeelhouder van het sierteeltdeel van CC in Europa. De naam Container Centralen blijft bestaan en de bestaande dienstverlening wordt niet gewijzigd.

Andersoortige producten

De laatste jaren ondervonden kwekers, kopers en vervoerders veel operationele problemen met de kwaliteit van CC-containers. Wat betekent het 100% eigendom van de Europese sierteelttak van CC voor gebruikers van de ladingdragers? Volgens CEO Roel de Jong kan die tak beter functioneren nu VGB 100% aandeelhouder is. „We kunnen ons beter focussen op de sierteelt.”

De Jong spreekt over verbreding, versnelling en verbetering van de dienstverlening. (..)

Lees hier het artikel met Roel de Jong, Matthijs Mesken (directeur VGB) en Cees van der Meij (voorzitter VGB) in het digitale magazine van de Bloemisterij. Welke andersoortige producten gaan mogelijk in de nabije toekomst via de CC-depots? En gaat CC de kwaliteit van de Deense Container verbeteren?

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties